Wat ga ik dit keer in India doen?

Hallo allemaal,

Maandag 23 mei vertrek ik weer voor 2,5 maand naar India.
Hier zal ik aan het werk gaan voor de stichting Solid Care for Sustainable Development, waarmee wij ons inzetten om de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Pondicherry, Tamil Nadu te verbeteren. Sinds 2007 reis ik op en neer tussen Nederland in India.

Wat is er gedaan tijdens mijn reis van oktober – december 2010?
Assessments zijn afgenomen bij 16 lokale organisaties die werken met mensen met een verstandelijke beperking. Hieruit kwam o.a. naar voren dat er behoefte is aan een netwerk waarbij de organisaties samenwerken om de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. 13 organisaties hebben aangegeven dat ze samen met ons hieraan willen werken. Wij zullen ze vanaf nu dan ook onze partners noemen.

Wat ga ik nu in India doen?
De afgelopen maanden hebben wij als Solid Care hard gewerkt aan een projectplan. Het doel van dit plan is om januari/februari 2012 een evenement te organiseren in Pondicherry waarbij we samenwerken met onze 13 partners.
Tijdens dit evenement zal er aandacht zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze partners zijn allemaal verantwoordelijk worden voor een onderdeel van het geheel. Hierbij denken wij aan het verstrekken van informatie, optredens, maar ook het inzamelen van geld door het aanbieden van verschillende activiteiten. Bij al deze aspecten is er rekening gehouden met de uitkomst van de Assessment, waar we in de toekomst naar toe willen en wie we daar in de toekomst voor nodig hebben. Het evenement geeft bekendheid aan de doelgroep, ons werk als Solid Care en onze partners. Tevens biedt het evenement ons de mogelijkheid een netwerk op te bouwen met de bewoners van Pondicherry en belangrijker: de lokale bedrijven, onderwijsinstellingen en de lokale regering.

De kaders zijn gezet, maar hoe we het precies gaan invullen zal de komende maanden, in overleg met onze partners, duidelijk worden. Wij, als Solid Care, zullen suggesties aandragen, maar het is belangrijk dat onze partners zeggenschap hebben in het concretiseren van het plan. In deze periode worden taken verdeeld, plannen opgesteld en vervolg afspraken gemaakt.

Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en ben benieuwd wat de komende tijd gaat brengen. Op deze site zijn de ontwikkelingen m.b.t. Solid Care en mijn persoonlijke verhalen te lezen op.

Vertel het door en/of steun ons door de ‘vind ik leuk’ button aan te klikken op onze Facebook fanpagina:

http://nl-nl.facebook.com/pages/Solid-Care-for-Sustainable-Development/199447600096566?sk=wall

Steun ons financieel.
Hoewel wij  vooral een coachende en ondersteunende rol hebben, hebben we geld nodig om ons werk goed te kunnen doen. U kunt hierbij denken aan de kosten die er gemaakt worden doordat ik gedurende enkele maanden per jaar in India aanwezig moet zijn. Daarnaast zijn er organisatorische en administratieve kosten, om dit project te laten slagen. U kunt hierbij o.a.  denken aan media  aandacht, maar ook de huur van een locatie en druk- en printwerk.

Doneer nu.

Rekeningnummer: 1105.86.662
T.n.v. Solid Care te Soest

Heb je  interesse om het gehele projectplan te ontvangen (Engelstalig), mail dan naar marije.lamers@gmail.com

Ik ga er van uit dat mijn aankomende reis een vruchtbare tijd zal worden.
Namens het team van Solid Care wens ik iedereen een fijne zomer.

Groeten,

Marije Lamers,
oprichtster Solid Care

www.solidcare.org

Reacties 4

Manon 23-05-2011 10:16

Hey,
Zet hem op daar. Weet zeker dat er weer veel mooie verhalen komen.
X Manon

Davey 24-05-2011 12:59

en? inmiddels al lekker ge-acclimatiseerd?

hoop dat je het weer prima naar je zin gaat hebben daar.
en we blijven op de hoogte via je blog.

-x-
davey

dorianne de Groot 25-05-2011 19:07

Goede Reis en heel veel succes gewenst.
Er is veel te doen en veel te bereiken.

Go For It

warme groet Dorianne

Laura en Kees 04-06-2011 22:26

Hoi Marije, geweldig, jij zo ver weg en toch zo makkelijk elkaar te contacten!
Wij wensen jou een goede tijd daar en dat het mag brengen wat je wilde.
Met een warme knuffel van ons!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer